Innovatiiviset ratkaisut vesilaitoksille ja teollisuuteen

wastewater

Jäteveden puhdistus

Saneerattavat ja uudet jätevedenpuhdistamot

Puhdistamon uudistustarve lähtee useimmiten kiristyvistä lupaehdoista ravinteiden poiston osalta, liian pieneksi käyneestä laitoskapasiteetista tai esim. uusista vaatimuksista puhdistetun veden hygieniatason suhteen.

  • KONSULTOINTI: Aquazone auttaa kartoittamaan puhdistamon ongelmia ja löytämään kustannustehokkaimman ratkaisun ongelmien poistamiseksi
  • SUODATUSTEKNIIKAT: Aquazone voi toimittaa useita eri saneerausratkaisuja kaikkiin jätevedenpuhdistuksen prosessivaiheisiin. Olemme erikoistuneet kustannustehokkaisiin ja kompakteihin saneerausratkaisuihin, kuten MBR-tekniikkaan, jälkisuodatukseen sekä esikäsittelylaitteistoihin, jäteveden desinfiointiin ja puhdistetun jäteveden jatkojalostukseen. Puhdistetusta jätevedestä voidaan valmistaa teollisuuden prosessivettä, maatalouden kasteluvettä sekä juomavettä.
  • KONTTI-MBR: Aquazone toimittaa myös tarpeiden mukaan räätälöityjä, siirrettäviä MBR-konttipuhdistamoita pienempien kuntien ja yhteisöjen tarpeisiin. MBR-kontin avulla vanhoja puhdistamoita voidaan laajentaa ja päivittää tulevaisuuden tarpeita varten. Kontteja voidaan toimittaa vuokrausperiaatteella myös väliaikaiseen tarpeeseen.

Jäteveden hygienisointi

Mikäli laitoksen muu puhdistusteho ja kapasiteetti on kunnossa, mutta lupaehdot vaativat lähtevän jäteveden hygienisointia, on edullisin ja tehokkain tapa toteuttaa jäteveden hygienisointi desinfiointikemikaalin avulla. Aquazonen jäteveden desinfiointiratkaisu perustuu jäteveden laatuun ja määrään reagoivaan kemikaaliannosteluautomaatioon, jonka avulla veteen annostellaan ympäristöystävällistä, mutta patogeenit tehokkaasti tuhoavaa kemikaalia. Kemikaalin vaikutus on nopea, eikä siitä muodostu haitallisia sivutuotteita tai jäämiä vesistöön. Kemiallinen desinfiointi on nopea ottaa käyttöön ilman saneerauksia, sen huoltotarve on vähäinen ja annostelu voidaan tarvittaessa sammuttaa esim. talviajaksi. Aquazone ratkaisu toimitetaan esiasennettuna konttina, joka sisältää annosteluautomaation, pumput, mittarit sekä kemikaalivaraston. Aquazone-ratkaisuun sisältyy asennus- ja käyttöönottotyöt sekä kaikki huolto ja ylläpito. Kemiallinen hygienisointia voidaan toteuttaa myös viemäriverkostojen pumppaamoilla, joissa esiintyy ylivuodon aiheuttamaa terveysriskiä.

 

jatevesi2